Állampapír befektetés díjmentesen otthonról értékes nyereményekért

 

 

 

Már több mint 24 ezren éltek azzal a lehetőséggel, hogy Ügyfélkapun keresztül, tehát személyes megjelenés nélkül nyitottak állampapír vásárláshoz szükséges értékpapír számlát a Magyar Államkincstárban. Ezek az állampapír befektetéseiket otthonról intéző ügyfelek eddig már
58 milliárd forintot meghaladó összegben vásároltak állampapírt a WEBKINCSTÁR vagy a MOBILKINCSTÁR alkalmazás segítségével.

 

 Hogyan lehet otthonról értékpapír számlát nyitni?

 

Ha ellátogat a www.magyarorszag.hu honlapra, úgy a jobboldali menüsor alján talál egy „Számlanyitás a Magyar Államkincstárnál” nevű menüpontot. Erre rákattintva a megfelelő űrlapok kiválasztása és kitöltése útján tud az Ügyfélkapuba már bejelentkezett magánszemélyként kényelmesen otthonról, az Ön által megválasztott időpontban normál vagy Kincstári Start-értékpapír számlát nyitni.

 

Ha 2021. április 19 – június 30-a között teszi ezt meg, még egy nyereményjátékban is részt vehet, állampapír vásárlásra beváltható utalványért. Játék részletei: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/nagyosszegu-nyeremenyek-allampapirral-babakotvennyel.

 

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

 

Mind a számlanyitás, mind az értékpapír számlavezetés díjmentes. Emellett az internetes utalások esetében lehetőség van a kártyás fizetés menüpont kiválasztására. Ezzel a lehetőséggel azért érdemes élni, mert így a kincstári értékpapírszámlára történő beutalás is díjmentes az ügyfelek számára. Hasonló a helyzet a befektetett pénz visszautalásakor is, mivel ez is díjmentes.

 

Tehát a Kincstárban otthonról, díjmentesen lehet értékpapírszámlát nyitni és vezetni, de miért éppen állampapírba fektessünk, és miért a Kincstárban tegyük ezt?

 

A számos befektetési lehetőség közül a Kincstár kizárólag állampapír forgalmazással foglalkozik. E szűk termékkör ellenére mégis népszerű befektetési lehetőség a Kincstár, hiszen az aktív ügyfeleink száma folyamatosan emelkedik, és már meghaladta a 484 ezret.

 

De miért is előnyös mind a Kincstár mind az ügyfelek számára ez?

 

·         Az állampapír a legbiztonságosabb befektetés, amely ráadásul a lakossági állampapírok esetében kiemelkedő hozamot is biztosít. Így például a szuperkötvénynek is nevezett MÁP Plusz sávosan emelkedő kamatai a teljes időszakra vetítve közel 5%-os hozamot biztosítanak a befektetői számára.

 

·         Az a tény, hogy a Kincstár viszonylag szűk termékkört forgalmaz, egyben azt is jelenti, hogy ebben a körben specialista is egyben. Ez a sajátosság többek között azt jelenti, hogy profi az ügyfelek tájékoztatásában, a kényelmi szolgáltatások biztosításában, továbbá hogy valamennyi, forgalomban lévő állampapír megvásárolható vagy eladható a Kincstárban. Ráadásul van két olyan lakossági állampapír, amelyek kizárólagos forgalmazója a Kincstár.

 

o   Az egyik a Babakötvény, amely a gyermekek életkezdéséhez biztosít magas hozamú (infláció + 3%) és több módon is támogatott befektetési lehetőséget.

 

o   A másik a kizárólag euróért megvásárolható, az eurózóna inflációjához kötött kamatozású Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP).

 

·         Az értékpapírok – néhány kivételtől eltekintve – kizárólag elektronikus formában léteznek. Ez azt jelenti, hogy a nyilvántartásukhoz szükség van egy értékpapír számlavezetőre. Ha a kiválasztott értékpapír forgalmazó és számlavezető a Kincstár, vagyis egy teljes mértékben állami intézmény, akkor ez a választás gyakorlatilag teljessé teszi a befektetés biztonságát.

 

Tehát ha Ön állampapírt kíván vásárolni, és élni szeretne a modern technika adta lehetőségekkel, akkor ezt az ügyfélkapun, illetve a WEBKINCSTÁR és MOBILKINCSTÁR szolgáltatás igénybevételével megteheti, ha viszont ezt személyesen kívánja megtenni, úgy keresse a Magyar Államkincstár állampapír forgalmazó kirendeltségeit (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyfelszolgalatok/szolgaltatasok-megyenkent/97/).

 

Nagy sikernek örvend a Babakötvényes számlanyitás ügyfélkapun is

 

 

 

Egy éve már otthonról is meg lehet nyitni a Babakötvényes számlát, az úgynevezett Start-számlát a Kincstárnál. Az ügylet tetszőleges időpontban kényelmesen, gyorsan és költségmentesen elvégezhető, így nem véletlen, hogy közel 13 ezren éltek a lehetőséggel. A sikerben a Babakötvény növekvő népszerűsége és az online számlanyitáshoz kapcsolódó nyereményjáték is szerepet játszik.

 

A Babakötvény rendkívüli népszerűségének okai:

 

Közel 8 éve lehet Babakötvényt vásárolni. A konstrukció mindig is nagyon kedvező volt a befektetők számára, mivel egyrészt a megelőző naptári év inflációja (hivatalosan: átlagos éves fogyasztói árindexe) plusz 3 százalékkal kamatozik. Másrészt a szülők, családtagok által a gyermek Start- számlájára befizetett pénzösszegeket az állam 10 százalékkal, maximum 6.000 forint összegig kiegészíti.

 

Igazán népszerűvé mégis az elmúlt 2-3 évben vált, amikor a Babakötvény állomány 60 százalékkal, míg a hozzá tartozó Start-számlák száma 25 százalékkal emelkedett. Ebben a folyamatban elsősorban az infláció megugrása játszotta a meghatározó szerepet, mivel így a legelső kibocsátású Babakötvény éves kamata 5,8 százalékra, az összes többié pedig 6,3 százalékra emelkedett, ami az adott kamatkörnyezetben kimagasló mérték. 

 

A Start-számla és a Babakötvény szorosan összekapcsolódik egy további állami juttatással, az Életkezdési Támogatással, amelyet a gyermek születésekor a Magyar Államkincstárban ír jóvá a gyermek részére az állam 42.500 forint összegben. Ez a juttatás a 2005. január 31. után született belföldi és a 2017. június 30-át követően született, külföldön élő magyar gyermek részére jár automatikusan. A teljes juttatási csomag, így a következő elemekből áll:

 

·         Életkezdési Támogatás,

 

·         extra magas kamatozású Babakötvény,

 

·         befizetések állami kiegészítése.

 

Az együttes cél a felnőtté válás, a fiatalok önálló életkezdése anyagi biztonságának megalapozása.

 

Nagy könnyebbség, főleg a járványhelyzet idején, hogy ügyfélkapun, is megnyitható a Babakötvényes számla, a www.magyarorszag.hu felületen. !

 

Az online ügyintézés gyors és egyszerű, otthonról kényelmesen és biztonságosan elintézhető.

 

A Babakötvény magas kamata mellett a Kincstár nyereményjátékkal  is ösztönözni az elektronikus számlanyitást.

 

Amennyiben 2021. június 30-ig nyitja meg a szülő a számlát és legalább 100.000 forint értékben vásárol Babakötvényt, részt vehet a Magyar Államkincstár nyereményjátékában.

 

A játékban 25 darab, a Kincstár által kibocsátott 100.000 forint értékű, a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható Nyereményutalványt sorsolnak ki a játékban részt vevők között. A Nyereményjáték feltételei a Játékszabályzatban olvashatóak.

 

További információkért keresse fel a http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/ honlapot.

 

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Készült: 2021. április 29. csütörtök, 13:53
Megjelent: 2021. április 29. csütörtök, 13:53
Találatok: 2010

Koncepció Napkor

Vizsgálatok Napkor erdők

Összesített vizsgálat belterület Napkor

Összesített vizsgálat külterület Napkor

 

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Készült: 2021. április 22. csütörtök, 09:51
Megjelent: 2021. április 22. csütörtök, 09:51
Találatok: 2344

 

Tisztségviselők:

 

Polgármester: Dr. Spinyhért Zsolt

Jegyző: Tömpéné Orosz Anita

Alpolgármester: Akli János

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Készült: 2021. április 22. csütörtök, 09:23
Megjelent: 2021. április 22. csütörtök, 09:23
Találatok: 297217
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető!

 

 

Tájékoztatom Önöket és egyben felhívom figyelmüket a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rend.) rögzítettekre:

 

 

2021. január 1. napjától a vendéglátóhelyek tekintetében egy korszerű és új besorolási rendszer jött létre, amely segítségével megtörtént a vendéglátóhelyek felülvizsgálata. Az Áfa törvény, az üzemeltetők fő tevékenysége, és a hatályos jogszabályok szinkronizálásával létrejött új besorolások a következők:

 

 

étterem;

 

büfé;

 

cukrászda;

 

kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely;

 

italüzlet, bár;

 

zenés-táncos szórakozóhely;

 

munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhely;

 

gyorsétterem;

 

rendezvényi étkeztetés;

 

alkalmi vendéglátóhely

 

mozgó vendéglátóhely.

 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (a továbbiakban: MTÜ) és a vendéglátás szakmai szervezetek álláspontja szerint a magyarországi vendéglátás fejlesztéséhez elengedhetetlenné vált a vendéglátóhelyek működését, ellenőrzését és típusát rögzítő jogszabály módosítása. Az eddig hatályban lévő jogszabályok több szempontból is elavultak. A termékkör szerinti besorolás nem volt egyértelmű, a termékkörök pedig nem voltak összhangban a hatályos Áfa-törvénnyel. A statisztikák a jogszabályban meghatározott típusokon alapultak, azonban az üzemeltetők főtevékenysége és a fő termékkör nem határozta meg egyértelműen a vendéglátóhely típusát.

 

 

Az MTÜ vendéglátás stratégiai céljai között kiemelten szerepelt a vendéglátóhelyek besorolását szabályozó jogszabály előkészítése, valamint az ahhoz szükséges módszertani szakmai útmutató elkészítése. Olyan módszertani szakmai tematika született, mely segítségével pontosan behatárolhatóvá váltak az egyes vendéglátóhely-típusok közti különbségek, ezáltal felállt egy korszerű, a ma piacon lévő üzlettípusokhoz igazodó kategóriába sorolási rendszer.

 

 

Az új rendszer 2021. január 1. napjától alkalmazásra került. A Korm. rend. 31. §-ban foglaltak értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett, már működő vendéglátó üzletek üzemeltetői kötelesek legkésőbb 2021. március 31-ig bejelenteni a jegyzőnek, hogy milyen típusú vendéglátóhelyet üzemeltetnek. Minden olyan kiskereskedelmi üzletnek is kötelező az adatszolgáltatás teljesítése, amely vonatkozásában a tevékenység jellegénél a vendéglátást is megjelölte.

 

 

Bejelentésükhöz Hivatalunk elkészített egy bejelentő nyomtatványt, melyet elérhetnek a " Vendéglátóhelyek vendéglátó üzlettípusba sorolása nyilatkozat" link alatt.

 

 

A fentiekre tekintettel kérem a bejelentés kitöltését és legkésőbb 2021. március 31. napjáig a Napkori Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatását - az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően - elektronikus úton az e-papír alkalmazással (https://epapir.gov.hu):

 

Menete:

 

Ügyfélkapus bejelentkezés

 

 

Cég esetén szükséges megjelölni: "Cégkapuból küldve szeretnék e-papírt beküldeni"

 

 

Témacsoportnál kérem válassza ki: "Önkormányzati igazgatás"

 

 

Ügytípusnál kérem válassza ki: "Kereskedelmi ügyek"

 

 

Címzett: Napkor Nagyközség Önkormányzata

 

 

Hivatkozási szám: kereskedelmi nyilvántartási szám (a mező kitöltése nem kötelező!)

 

 

 

 

Csatolmányként kérem, mellékelje a kitöltött bejelentést és ügyeljen a csatolmány hitelesítésére.

 

 

Kérjük fenti tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét és az adatszolgáltatás határidőre történő teljesítését. Amennyiben kérdése merülne fel, kérem forduljon bizalommal a Napkori Polgármesteri Hivatal kereslkedelmi ügyintézőjéhez a 0642337-742 (107 mellék) telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Tömpéné Orosz Anita

 jegyző

Vendéglátóhelyek vendéglátó üzlettípusba sorolása nyilatkozat

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Készült: 2021. március 25. csütörtök, 09:07
Megjelent: 2021. március 25. csütörtök, 09:07
Találatok: 2235

Napkor Nagyközség weboldala