A könyvtár alapfeladatai közé tartozik a közművelődési és iskolai könyvtári tevékenységek ellátása, könyvtári könyvkölcsönzés lehetőségének biztosítása. Számos könyv olvasható helyben. Lehetőség van zenehallgatásra, író-olvasó találkozók, illetve egyéb rendezvények szervezésére.

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Találatok: 62

“Jó együtt lenni, jó találkozni, jó közösségben lenni, sokkal jobb, mint az elszigetelődés még a fényűző elefántcsonttorony magányánál is boldogítóbb a szeretetből vállalt közösség.”

(Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Találatok: 86

Intézményünk a település egyetlen iskolája, általánosan képző intézmény, amely továbbtanulásra készít elő. Felvállalja az egyéni képességének és tehetségének kibontakoztatását. Az alsó tagozatban elkezdett szaktárgyi programoknak biztosított a folytatása a felső tagozatban, ahol képesség szerinti csoportbontásban tanítjuk a matematikát, németet és a magyar nyelvet. Iskolánk egyéni arculatát egyértelműen meghatározza a matematika tantárgy emeltszintű oktatása, amely 15 éve folyik. Valamint nagy hangsúlyt fektetünk az informatika és a nyelvek oktatására, mivel a mai világban ezek az ismeretek elengedhetetlenek a fiatalok számára az érvényesülésben.

Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Találatok: 110

ÜDVÖZÖLJÜK NAPKOR WEBLAPJÁN!

Napkor község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyíregyházi járásban található. A település a Nyírség szívében, Nyíregyházától 12 km-re keletre található. A 41-es (Nyíregyháza-Beregsurány) út mentén fekvő településen áthalad a Nyíregyháza–Vásárosnamény-vasútvonal.

A falut aranyló homokbuckák veszik körül, sőt itt emelkedik Szabolcs középső területének legmagasabb dombja is a Golyóbis, melynek tetejéről a környék legszebb kilátása nyílik. 

MIRE VAGYUNK A LEGBÜSZKÉBBEK? 

  • A község Görög Katolikus Temploma késő klasszicista jellegű egyhajós falusi templom, amelyet 1859-ben építettek a korábbi templom anyagainak felhasználásával. A késő klasszicista ikonosztáz eredetileg nem a jelenlegi templomba készült.
  • Időjárásjelző obszervatóriuma a település valódi unikuma.
  • 1999-ben került átadásra a 300 hektáros vadaskert, mely Európa egyik legmodernebb vadaskertje, ahol vaddisznó és dámvad várja a vadászni vágyókat.
 
Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Találatok: 6786

A Nagyközség életét támogató, kiszolgáló intézmények az alábbiak:

 
Írta: Super User
Kategória: Uncategorised
Találatok: 5077

Napkori

Napsugár Óvoda

4552 Napkor, Kossuth u. 22
+36 (42) 337 729.

 

Napkori

Jósika Miklós Általános Isk.

4552 Napkor, Kossuth u. 59
+36 (42) 595 670.

 

Napkori

Idősek Otthona

4552 Napkor, Kállói út 58.
+36 (42) 337-947

 

Napkori

Könyvtár

4552 Napkor, Kossuth u. 57
+36 (42) 547 070.

 

Napkor Nagyközség weboldala